Tess Wilschut Sailing
Seizoen 2019-2020

TeamNL NED69

Sinds half maart 2019 vormen Dewi Couvert & Tess Wilschut TeamNL NED69 dat, samen met drie andere Nederlandse damesteams, op uitnodiging van het Watersportverbond uitkwam voor het Olympische TeamNL op de trials—de kwalificatiewedstrijden—voor deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Die trials werden gewonnen door hun teamgenoten Annemiek Bekkering en Annette Duetz—regerend Wereld- én Europees Kampioenen—die ook in Rio deelnamen aan de Olympische Spelen. Proficiat meiden!

Samen hebben Dewi & Tess meer dan 25(!) jaar internationale wedstrijdervaring met, ieder voor zich, meerdere titels op hun naam.

Hun motto is helder: “We’re in it to win it” en beider droom is het Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Olympische water van Marseille, Frankrijk, waar in 2024 de Olympische zeilwedstrijden worden verzeild. Om dat doel te bereiken zijn ze momenteel full time aan het trainen—zowel op het water, in Nederland, Portugal en Spanje, als in de gym—en richten ze zich op het Wereldkampioenschap 49erFX 2019 in Auckland, Nieuw Zeeland, en het Wereldkampioenschap 49erFX 2020 in Australië.

Als TeamNL NED69 zoeken de dames actief sponsors. Dus neem vooral contact op!

Naast individuele sponsors worden zij momenteel als team gesponsord door Bollé Eyewear en Rooster Sailing. Voor beide sponsors treden zij bovendien internationaal op als Brand Ambassadors.