Tess Wilschut Sailing
Seizoen 2018-2019

TeamNL NED69

Sinds half maart 2019 vormen Dewi Couvert & Tess Wilschut TeamNL NED69 dat, samen met drie andere Nederlandse damesteams, op uitnodiging van het Watersportverbond uitkomt voor het Olympische TeamNL op de trials—de kwalificatiewedstrijden—voor deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Er is slechts één ticket beschikbaar...

Samen hebben Dewi & Tess meer dan 25(!) jaar internationale wedstrijdervaring met, ieder voor zich, meerdere titels op hun naam.

Hun motto is helder: “We’re in it to win it” en beider droom is het dus Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Olympische water van Enoshima, Japan, waar in 2020 de Olympische zeilwedstrijden worden verzeild. Om dat doel te bereiken zijn ze momenteel full time aan het trainen, zowel op het water, in Portugal en Spanje, als in de gym.

De trials zijn de Hempel World Cup Series in Genua, Italië, begin april en het 49erFX European Championship in Weymouth, Engeland, begin mei. TeamNL wordt bij die belangrijke wedstrijden begeleid door Alain Sign—zelf voormalig Olympisch 49er-zeiler—in Genua en door Harvey Hillary—ooit Alain’s coach!—in Weymouth. Beide zeer ervaren zeil- en performance coaches begeleiden de dames ook tijdens de aankomende Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Iberostar oftewel de Princess Sofia Cup in Palma, op Mallorca, de laatste trainingswedstrijd voor de World Cup in Italië.

Als TeamNL NED69 zoeken de dames sponsors. Dus neem vooral contact op!