Tess Wilschut Sailing
Seizoen 2018-2019

Tess in de media...

Zondag 27 januari 2019 – Amstelveens Nieuwsblad

Amstelveens zeilster Tess Wilschut wint Frieda Vollebregt Prijs voor beste Dames Talent Team van 2018

Op de Algemene Ledenvergadering van de Dutch High Performance Sailing Classes op het Topzeilcentrum van TeamNL in Scheveningen kreeg topzeilster Tess Wilschut uit Amstelveen, samen met haar teammaatje Femke van den Berg, de Frieda Vollebregt Prijs uitgereikt voor beste Dames Talent Team van 2018.

Tess was maar liefst tweemaal genomineerd voor deze prijs voor haar successen in het voorbije jaar, eenmaal met Femke met wie zij vrijwel heel 2018 zeilde en eenmaal met Merle Louwinger met wie zij deelnam aan de Youth Sailing World Championships in Corpus Christi, Texas.

De prijs is vernoemd is naar Frieda Vollebregt van KWV De Kaag. “Zeilmoeder” Frieda geldt algemeen als voortrekker van het internationale dameswedstrijdzeilen in Nederland vanaf 1972.

Bron: Amstelveens Nieuwsblad

+ + + + + + + +

Zaterdag 26 januari 2019 – Amstelveenz

Nieuwe sponsor voor Amstelveens zeiltalent

Het Amstelveense zeiltalent Tess Wilschut heeft een nieuwe sponsor gevonden. Eden Hotels zal de jonge zeilster, die droomt van deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, gaan ondersteunen. (…)


Bron:
Amstelveenz

+ + + + + + + +


Vrijdag 25 januari 2019 – Amstelveens Nieuwsblad

Nieuwe sponsor voor Amstelveens topsporter Tess Wilschut

Eden Hotels, de Nederlandse hotelketen en familiebedrijf met tophotels door het hele land, is sinds vandaag sponsor van aanstormend Amstelveens zeiltalent Tess Wilschut. Tess bereidt zich aan de Topzeilacademie in Scheveningen voor op deelname aan de Olympische Spelen in 2024 in de Olympische 49erFX-klasse. In de wintermaanden traint zij in Zuid-Europa waar, mede door de watertemperatuur, efficiënter en langer getraind kan worden. Vanaf het voorjaar wordt er weer full time in Scheveningen op de Noordzee getraind en die trainingen sponsort Eden Hotels door haar onderdak te bieden in het Eden Babylon Hotel aan het Bezuidenhout in Den Haag.

Tess (Amsterdam, 2000) zeilt al ruim 12 jaar wedstrijden, waarvan 10 jaar internationaal EuroCups, EK’s en WK’s (kriskras door Europa en van Australië tot in de Verenigde Staten). Begonnen in de tweemans Cadet—waarin zij alleen al in Nederland de meeste prijzen won van de afgelopen 40 jaar!—zeilt zij nu 49erFX (FX staat voor Female Xtreme), de officiële Olympische tweemans skiff voor vrouwen. De 49erFX is een spectaculair racemonster met een gennaker en een dubbeltrapeze; een boot die hoge eisen stelt aan de balans en de atletische kwaliteiten van de zeilers. Als aanstormend talent maakt Tess, sinds begin 2018, deel uit van TeamNL, het Olympische team van het Watersportverbond.


Bron:
Amstelveens Nieuwsblad

+ + + + + + + +

Vrijdag 4 januari 2013 – The Mercury

Wet, wild waiting game

Een van de dierbare momenten uit het verleden. De voorpagina gehaald van de sports section van The Mercury in Australië met een fraaie foto: “The Dutch team of Dafne Wijnbergh and Tess Wilschut (...) show courage to fly a spinnaker in yesterday’s windy conditions.”

Dafne en Tess werden als beste damesteam op het WK wereldkampioen bij de dames (en daarmee winnaars van de Ladies Trophy van de International Cadet Class Association). Met het Nederlandse Team werden zij gesponsord door Van Oord (met logo op de spi).

Volgens hun coach waaide het op dat moment rond de 40 knopen...

Bron: The Mercury, ‘The Voice of Tasmania’

+ + + + + + + +