Tess Wilschut Sailing
Seizoen 2018-2019

TessBlog!

Woensdag 6 maart 2019 – Geland in Spanje, in Palma op Mallorca om precies te zijn, om hier de komende 10 dagen te trainen. Geweldig weer hier met een prachtig windje. Als alles meezit vanavond al het water op. Eerst de boten afladen en optuigen. Heeel veeel zin in!!!
+ + + + + + + +

Maandag 25 februari 2019 – Kijk, dit (zie foto) is opperste concentratie... Ik weet het: het lijkt soms alsof ik boos ben, maar dat is niet zo... Echt niet. Dank je wel Lieke, dat ik dat voor eens en voor altijd kan uitleggen. Hahaha...

+ + + + + + + +

Zondag 24 februari 2019 — Heerlijk weer in mijn eigen bed geslapen! En tijd om wat aan de site te doen. Ik heb een prachtige nieuwe foto op de homepage gezet, die gemaakt is door Lieke Geluk, dank je wel!

TeamNL neemt een eigen kok mee naar de trainingsstages. Dat klinkt heel luxe—en dat is het ook!—maar die koks volgen zelf een opleiding en kunnen onze training weer opvoeren als een eigen stage. Zo snijdt het mes aan twee kanten: zij blij, wij blij. Lieke—die zelf Voeding en Dietetiek studeert aan de Haagse Hogeschool—was deze stage kok van het High Performance Team en zij was ook een dag mee het water op en daar ben ik dan weer erg blij mee.
+ + + + + + + +

Zaterdag 23 februari 2019 — Het zit er alweer op... Een geweldige trainingsperiode met Dewi en het High Performance Team in Portugal! En Alain maakte weer prachtige foto’s. Dank je wel. Nu weer inpakken en opladen. De boten gaan nu van Portugal naar Palma de Mallorca voor de volgende trainingssessie en de 50ste Prinses Sofia Cup. Omdat ik dan weer twee schoolexamens heb kan ik waarschijnlijk een dag niet meevaren in die wedstrijd, maar we gaan het zien.
+ + + + + + + +

Maandag 18 februari 2019 — De race duurde 4 dagen, waarvan we er 3 konden varen (de tweede dag was er écht teveel wind en konden we niet het water op).

In principe was het voor ons gewoon een trainingswedstrijd. Dus dan gaat het niet om de uitslagen, maar stiekem zijn we toch erg blij met het resultaat. Half Europa traint hier in de winter en vrijwel iedereen doet dan ook mee aan deze wedstrijden. Dat levert een mooi veld op met maar liefst 14 nationaliteiten, inclusief Singapore en Japan (Annemiek & Annette, afgelopen jaar wereldkampioen in Aarhus werden eerste en wij 15, op een plaats achter Odile & Marieke).

Dewi en ik hebben vooral gefocust op samenwerking en taakverdeling. De weersomstandigheden waren zwaar—golven tot 2 meter en harde wind—en vroegen veel van mij: boathandling, kracht en vooral doorgaan en doorzetten. Het was best wel zwaar! Verder was het belangrijk ons plan en de boatspeed goed te hebben en onze samenwerking daarvoor. De komende dagen trainen we zo verder... (Foto tijdens de trainingsweek Alain Sign).
+ + + + + + + +

Donderdag 14 februari 2019 — Tot en met de 17de varen Dewi & ik de Vilamoura Grand Prix als trainingsevenement samen met Annemiek & Annette, Odile & Marieke, Svea & Cécile en Merle & Emma. Stevige wind verwacht!
+ + + + + + + +

Woensdag 13 februari 2019 – De komende twee weken train ik weer met Dewi Couvert in het High Performance Team mee!
+ + + + + + + +

Dinsdag 12 februari 2019 – Vanmorgen in alle vroegte—om 05:00 uur van huis—naar Rotterdam The Hague Airport voor de volgende training in Vilamoura, Portugal.
+ + + + + + + +

Zondag 27 januari 2019 – Gisteren, voorafgaand aan de ALV, een praktische workshop bootreparatie van Bas Spaargaren (van Jachtschade Nederland, zie foto). Erg fijn, omdat wij regelmatig zelf onze boten moeten herstellen na wedstrijden en trainingen en we nu eenmaal veel in het buitenland zitten. Van Jachtschade Nederland en Epifanes kreeg ons team een aantal reparatiesets kado. Dank jullie wel!!!
+ + + + + + + +

Zondag 27 januari 2019 – Genomineerd worden is één ding, maar dan nog winnen ook... Gisteren mochten Femke en ik de Frieda Vollebregt Prijs voor het beste Dames Talent Team 2018 in ontvangst nemen!
De prijs is vernoemd naar Frieda Vollebregt “zeilmoeder” van KWV De Kaag. Zij stond aan de basis van het internationale dameszeilen in Nederland vanaf 1972.

Op de foto met Leo Becker, Voorzitter van de Dutch High Performance Sailing Classes.

+ + + + + + + +

Vrijdag 25 januari 2019 –
News travels fast zullen we maar zeggen... Het lijkt wel een 49erFX. Het Amstelveens Nieuwsblad heeft al een leuk stuk: klik hier!
+ + + + + + + +

Vrijdag 25 januari 2019 – Sinds vanmorgen heb ik een geweldige nieuwe sponsor: Eden Hotels! Eden Hotels is een Nederlandse hotelketen én een familiebedrijf met hotels verspreid door het hele land. Zij sponsoren mijn trainingen bij de Topzeilacademie in Scheveningen op een heel creatieve manier met onderdak in het Eden Babylon Hotel aan het Bezuidenhout in Den Haag. Hoe geweldig is dat...
Heel veel dank Eden Hotels en Léon Dijkstra!

Op de foto met Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels.
+ + + + + + + +

Woensdag 23 januari 2019 – Aanstaande vrijdagmorgen ontmoeting met een nieuwe sponsor. Eén die mij op een geweldige manier—en heel creatief—in natura gaat sponsoren. Spannend!!!
+ + + + + + + +

Maandag 21 januari 2019 – Afgelopen weken keihard gestudeerd voor mijn laatste twee examens... Vandaar even een radiostilte. Woensdag voorlopig de laatste en daarna weer vol aan de bak met zeilen. Natuurlijk wel nog steeds naar de sportschool, spierballen kweken.
+ + + + + + + +

Woensdag 2 januari 2019 — De jaarwisseling gevierd met het team in Portugal aan de rand van het zwembad. Dat was mijn tweede keer Nieuwjaar in het buitenland. De eerste keer was in Australië voor een WK (toen met witte kaketoes in de bomen en een BBQ van de Nederlandse community... heel speciaal). De training is natuurlijk meteen weer begonnen. We trainen nu veel op boot handling en snelheid. Vanmorgen was er helaas wat weinig wind, maar ’s middags was het prima. Lekker getraind en natuurlijk weer veel geleerd. Foto van Kaj Böcker.
+ + + + + + + +

Zaterdag 29 december 2018 — Want dit schiet dus niet op... Geen ijs in Vilamoura gelukkig. En geen bevroren lijnen.
+ + + + + + + +

Zaterdag 29 december 2018
— Bijna is het zover en dan reis ik alweer af naar Zuid-Portugal, waar het nu niet heel erg warm is, maar vooral de watertemperatuur een stuk aangenamer is. Prettiger en veel langer trainen dus. Erg veel zin om weer met het team te varen. En dit jaar vieren we met z’n allen oud-en-nieuw in Vilamoura.

+ + + + + + + +

Maandag 24 december 2018 — Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst en een prachtig nieuw zeiljaar in 2019!!!
+ + + + + + + +

Donderdag 20 december 2018 — Vandaag kreeg ik de nieuwe teamkleding van TeamNL! Met dank aan Musto, sponsor van TeamNL!
+ + + + + + + +

Zondag 16 december 2018 — Deze trainingsstage afgesloten met een trainingsevenement: de Portugal Grand Prix in Vilamoura met alle andere teams die voor de training overwinteren in Zuid-Portugal. Was erg leuk.
+ + + + + + + +

Vrijdag 14 december 2018 — Geweldige trainingssessies de hele dag. In Nederland is het nu echt al te koud om zo lang te trainen, maar hier in Zuid-Portugal kunnen we heel erg lang doorgaan. Levert ook nog eens geweldige plaatjes op: op de foto dus samen met Willemijn (foto HP coach Alain Sign).
+ + + + + + + +

Donderdag 13 december 2018 — Het woei vandaag heeeeel hard... Weer heel veel geleerd!
+ + + + + + + +

Maandag 10 december 2018 — De komende twee weken train ik met Willemijn Offerman in het High Performance Team hier in Portugal. Superspannend!
+ + + + + + + +

Zondag 9 december 2018 — Vanmorgen in de stralende zon de boten afgeladen en klaargemaakt voor de training. Morgen aan de bak. Foto van Femke.
+ + + + + + + +

Zaterdag 8 december 2018 — Weer in het vliegtuig. Nu naar Vilamoura in Zuid-Portugal voor training met het team van de Topzeilacademie.
+ + + + + + + +

Donderdag 6 december 2018 — Alle boten weer tiptop in orde en op transport naar Portugal. Dit wordt de eerste van een hele reeks trainingsstages in Portugal en Spanje. Iedere maand zitten we ongeveer twee aaneengesloten weken in Vilamoura, aan de uiterste zuidkust van Portugal. In maart rijden we de boten dan via Spanje (met de boot op de boot!) naar Palma op Mallorca. Hier hebben we dan ook weer een trainingsstage en doen we mee aan de 2019 Princess Sofia Cup van 30 maart tot 6 april. Wordt vervolgd!
+ + + + + + + +

Woensdag 5 december 2018 — Een nieuwe website en eigen logo!!! Het lijkt wel Sinterklaas... Dank aan mijn sponsor Over & Beyond voor het ontwerpen en bouwen. Heel erg fijn!!!
+ + + + + + + +